Natuurlijke bescherming

Een eerlijke en zuivere keuze

Kalkverf op fruitboomstammen tegen vorstschade

Witkalk tegen vorstschade.

Kalkverf tegen vorstschade bij fruitbomen foto

Het is een oude methode die nog altijd werkt, het witten van stammen van fruitbomen om te voorkomen dat deze vorstschade oplopen.

Het wordt nog steeds toegepast door fruitboom liefhebbers, omdat vorst vooral jonge bomen kan beschadigen. Bij strenge vorst bevriezen de sappen in de boom en overdag kunnen deze weer ontdooien in de zon. Hierdoor komt de bast op spanning te staan en kan deze knappen waardoor scheuren ontstaan. Door deze scheuren kunnen schimmels binnendringen welke schadelijk zijn voor de boom.

Het gebruik van witkalk en latex is een prima methode, maar waarom dan niet een natuurlijke witkalk die probleemloos gecomposteerd kan worden? De producten regenen vanzelfsprekend langzaam van de stam en komen in de grond terecht, latex en witkalk op kunsthars basis zijn slecht voor het milieu.

De natuurlijke veegvaste witkalk en professionele kalkverf van AURO hebben dezelfde beschermende werking, zijn kant en klaar (hoeft niet aangemaakt te worden met water) en zijn volledig biologisch afbreekbaar!

Perfect dus voor mensen die van de natuur en van fruit houden!